Nega pasjih zob in dlesni je prav tako pomembna za zdrav ugriz, kot pri ljudjeh. Zobje in dlesni živali so dnevno izpostavljeni velikim obremenitvam in jih je zato treba večkrat tedensko negovati. Redno čiščenje zob preprečuje nastajanje zobnega kamna in s tem težave z zobmi in slabim zadahom.

V naravi zagotavlja uživanje surovega mesa potrebno brušenje, ki preprečuje nastajanje zobnih oblog. Neodstranjene zobne obloge se lahko spremenijo v zobni kamen, ki vodi do bolečih vnetij dlesni in sčasoma preide tudi do izpadanja zob. V izogib teh težav moramo prevzeti čiščenje zob lastnice in lastniki živali.

Na tržišču lahko ponudimo ECO zobno ščetko Ion5, ki obljublja, da bo naredila veliko več, kot pa sedanje zobne ščetke vašega psa.

ECO ionska zobna ščetka Ion5 je primerna tako za ljudi, kot za vaše hišne ljubljenčke (pse, muce).

ECO ionska zobna ščetka Ion5 vsebuje patentitano titanovo palico, ki reagira z naravnimi ali umetnimi viri svetlobe, da se raztopi na zobeh ob stiku. Ionska zobna ščetka Ion5 ne zahteva agresivnega krtačenja pri čiščenju zob.

zobna ščetka za psa

Lahko ščetkanje zob in dlesni je vse kar je potrebno za odpravo vseh oblog.

Potrebujete samo vodo, ne potrebujete zobne paste.

Glede na študijo vemo, da 80 – 85 procentov psov, starejših od treh let ima določeno stopnjo paradontalne bolezni. Ščetkanje zob je pravzaprav najboljša skrb za zobovje vašega hišnega ljubljenčka.

Potrebno je že navajati mladička do umivanja zob z zobno ščetko, na koncu umivanja mu je potrebno dati nagrado (piškot), da bo v bodoče ščetkanje zob pri njem tudi prijetneje in zabavno.

Pri starejšem psu se je potrebno prilagoditi in mu umivati zobe v sproščajočem prostoru (brez hrupa in motenj) in začeti z uvajanjem ECO zobne ščetke Ion5, da mu bo kasneje prišlo v rutino umivanje zob.

Prednosti ECO zobne ščetke Ion5:

– odstrani zobne obloge in uničuje bakterije,

– ionsko delovanje je naravno antibakterijsko,

– očisti tudi trdovratne zobne obloge,

– uničuje bakterije in s tem zmanjšuje zobni karies,

– je ekološka, ne potrebuje elektrike ali baterije, manjša poraba vode …

Navadite vašega štirinožca previdno in čimprej, po možnosti že kot mladiča na ščetkanje zob z ECO ionsko zobno ščetko Ion5. Lahko traja nekaj mesecev, preden bo popolnoma sprejel ščetkanje zob. Zato ga ne boste rabili peljati k veterinarju na čiščenje zobnega kamna pod anastezijo na vsakih nekaj let in boste prihranili, zato menimo, da je vredno preizkusiti ECO zobno ščetko Ion5, saj so ščetine mehke in niso rezane kot pri vseh drugih zobnih ščetkah, vendar so zaobljene, da ne poškodujete dlesni.