ionska zobna ščetka Soladey

Zobni kamen je trdna obloga, ki se tvori na površini zob, ko se minerali v slini združijo s hrano in bakterijami v ustih. Ta obloga, se lahko postopoma strdi in oblikuje zobni kamen. Zobni kamen je lahko nadloga za številne ljudi, saj lahko povzroči številne težave, če ni redno odstranjen.

Zobni kamen se tvori na površini zob, predvsem ob dlesni. Nastane zaradi kopičenja mineralnih soli iz sline, ki se ob normalnem žvečenju hrane odlagajo na zobeh. Bakterije v ustni votlini se nato naselijo na teh mineralnih oblogah, kar vodi v vnetje dlesni in druge zobne težave.

Tukaj je nekaj razlogov, zakaj se zobni kamen pogosto pojavi:

  1. Slaba ustna higiena: nepravilno čiščenje zob, nepravilno ščetkanje ali pomanjkljivo nitkanje lahko pripomorejo k nastanku zobnega kamna.
  2. Slaba prehrana: uživanje hrane, bogate s sladkorji in ogljikovimi hidrati, lahko spodbuja rast bakterij v ustih, kar poveča tveganje za nastanek zobnega kamna.
  3. Kajenje: kajenje lahko prispeva k razvoju zobnega kamna in povzroči tudi druge težave z ustno higieno.
  4. Dehidracija: pomanjkanje ustrezne hidracije lahko povzroči zmanjšanje sline, kar lahko olajša tvorbo zobnega kamna.
  5. Genetika: nekateri ljudje so bolj nagnjeni k tvorbi zobnega kamna zaradi njihove genetske predispozicije.
  6. Starost: s staranjem se tveganje za nastanek zobnega kamna običajno povečuje.

Zobni kamen lahko povzroči težave, kot so vnetje dlesni (gingivitis), krvavenje dlesni, slab zadah (halitoza) in celo bolečine v zobeh. Da bi se izognili nastanku zobnega kamna, je pomembno, da redno skrbite za ustno higieno, vključno s pravilnim ščetkanjem zob in s pravilno zobno ščetko.

Zato je zelo dobro, da uporabljate ionsko zobno ščetko Soladey, saj poskrbi, da se na naraven način znebite zobnega kamna.

Več o samem delovanju ionske zobne ščetke Soladey si preberite >>> TUKAJ!

Deli:

TOP