Čist zrak v pljučih

Te dni vsi razmišljamo o koronavirusu. Mediji nas zasipajo z vsemi informacijami. Sprašujemo se, a nas je lahko strah? Lahko rečem po eni strani da, da zbolimo in smo odsotni najmanj 14 dni ali več.

Potrebno je biti bolj pazljiv in obstajajo načini kako preprečiti, da bi zoleli mi in naša družina. Verejtno si ne predstavljate, da bi bili v karateni tudi 14 dni ali več. Tudi jaz si ne. Zato pa poskrbim za svoje zdravje in zdravje svoje družine, da ne zbolimo.

V mislih nimam samo koronavirusa, vendar raznih viroz, grip in prehladov, kateri so tudi še sedaj prisotni. Na te viruse so mediji sploh pozabili.

Ali veste vse, kaj lahko storite, da se izognete kateremu koli virusu?

Jaz si vsak dan umivam roke več krat na dan z milom, izogibam se trgovskim centrom, v trgovino grem sama in ko pridem domov, najprej v kopalnico in se preoblečem ter umijem roke. V torbi imam vedno vlažilne robčke in si po obisku trgovine pred avtom očistim roke.

Ko pridemo iz službe in šole se takoj v kopalnici preoblečemo in skrbimo za redno umivanje rok. Ampak to počnemo že od novembra, ko so začeli razhajati virusi. Pazljivi moramo biti ves čas, ne samo zaradi koronavirusa, saj virusi razhajajo vedno, v zimskem času so najbolj razširjeni, saj je možnost okužb velika, ker se ljudje zadržujemo v zaprtih prostorih.

V naši družini že leta uporabljamo, sploh v zimskem času, ko smo veliko v zaprtem prostoru ionizatorje oz.čistilce zraka.

Uporabljamo kar štiri ionizatorje zraka, saj jih imamo v vsakem prostoru, da jih ne rabimo prestavljati iz enega v drugi prostor. Dovolj je samo en ionizator zraka za celotno stanovanje, vendar ga moramo premikati iz prostora v prostor.

Od kar jih uporabljamo, lahko z zagotovostjo rečem, da se izognemo viroz, grip in tudi agine. Pred leti smo imeli s tem veliko težav. Teh težav smo se znebili z uporabo ionizatorja. Težave, ki se meni pojavljajo tudi spomladi tam do meseca junija je tudi cvetni prah, zato je pri nam ionizator zraka nepogrešljiv tudi v spomladanskih mesecih.

Iz medicinskega vidika je ionizator pravšnji za zdravljenje sploh viroz in cvetnega prahu. Za astmatike in alergike je nepogrešljiv v vsakdanjem življenju.

Hmmm, verjetno me boste vprašali, če je škodljiv ionizator ali ozonator. Lahko rečem, da ne, ker če bi bil škodljiv, ga tudi podjetja ne bi smela proizvajati in na trgu se ne bi smeli prodajati.  Mi že več kot šiti leta peremo perilo brez praška in mehčalca, samo z napravo ECO PRANJE, ki proizvaja ozon in oblačila opere, očisti madeže in s tem prihranimo pri detergentih, topli vodi, elektriki, tudi do 1.000 eur na leto. Naprava se namesti na pralni stroj in peremo lahko tudi mešano perilo skupaj, ni potrebe po razvrščanju perila.

Pa poglejmo kaj je sploh ozon in zakaj ni škodljiv?

Ozon je naravni plin, ki vsebuje 3 atome kisika v primerjavi z 2 atoma v normalni kisikovi molekuli. Torej, lahko si predstavljamo”kisik z dodatnim polnjenjem”. Ta dodatni atom kisika deluje kot lovec in ubija bakterije, viruse,  glive in parazite. Zdrave celice so obložene z encimsko prevleko, sestavljeno iz antioksidantov, ki preprečujejo njihov prodor skozi ozon.

Tako kot kisik je tudi ozon plin. Je tisti svež čist vonj, ki ga najdete na visoki nadmorski višini in po nevihtah. Ozon je zato imenovan po grški besedi Ozein, da diši. Ozon je prisoten povsod okoli nas v zraku, ki ga dihamo. Ščiti nas pred škodljivo sončno svetlobo.

Ker je ozon tudi močno oksidacijsko sredstvo, ga zadnjih 40 let široko uporabljamo za čiščenje vodnih sistemov, bazenov, pranja perila, pranja sadja in zelenjave, čiščenja prostorov in zraka v stanovanjih in v poslovnih prostorih.

Zdravljenje z ozonom ima veliko pomena na področju zdravja in lahko pomaga pri zdravljenju številnih težav, bodisi kot individualno zdravljenje bodisi v kombinaciji z drugimi običajnimi zdravili.

Prednosti uporabe ozona na telesu vključujejo krepitev imunskega sistema, spodbujanje belih krvnih celic, preprečevanje okužb in pomanjkanja imunskega sistema z uničevanjem gliv, bakterij in virusov. Rdečim krvnim celicam pomaga pri prenosu kisika in izboljša cirkulacijo in splošno delovanje celic. Poleg tega, da je močan antioksidant, pomaga izločati toksine.

Kaj pa ioni? Veste njihovo delovanje? Zakaj so potrebni v našem stanovanju?

Negativni ioni namreč nimajo nobenih stranskih učinkov, kot jih imajo zdravila, izboljšajo pa lastni obrambni mehanizem telesa in posledično tudi počutje in zdravje. Negativne ione uničujejo TV ekrani, računalniki, telefoni, luči, sintetični materiali, v našem prostoru, zato je ionizator nujen v vsakem prostoru, ali pa ga prenašamo iz prostora v prostor, kot sem že prej napisala.

Z inizatorjem uničimo in učistimo zrak v prostoru, kjer je najbolj umazan od cigaretnega dima, praha, cvetnega prahu, iztrepkov pršic, uničimo tudi bakterije in viruse v samem zraku.

Ionizator ali ionizator v kombinaciji z UV je popolnoma tih, nemoteč, lahko ga uporabljate tudi med spanjem, obenem pa je majhen, da ga lahko postavite na čim višje mesto v kuhinji, na klubsko mizo v dnevni sobi, na mizo ali na nočno omarico. Nekatere ionizatorje v kombinaciji z ozonom lahko uporabljate tudi v kopalnici ali ga namestite v garderobno omaro, omaro s čevlji, da prečisti zrak tudi tukaj.

Vsak se sam odloči kako prepreči vstop virozam v svoj dom, mi si pomagamo z ionizatorji in rednim umivanjem rok. Nam to pomaga in smo zdravi ter živimo v čistem okolju.

Če boste potrebovali še več ionformacij o ionizatorjih nas lahko pokličete in odgovorili vam bomo na vsa vprašanja. Več o vsakem posameznem ionizatorju ali čistilcu zraka si lahko preberete na spletni strani www.ekotehnologija.si . Naša kontaktna številka je 08 205 2050 ali 030 333 724.

Deli: