Ortodonski nesnemni aparat lahko poveča tveganje za nastanek kariesa in parodontalne bolezni, zato je oralna higiena med ortodontskim zdravljenjem še toliko bolj pomembna.

Zobni aparati povečajo nabiranje oblog na vseh 4 mestih okoli nosilcev, pod ortodontsko žico, v medzobnih prostorih, med zobom in obročkom, na površini lepila ob nosilcu in ob dlesni.

Čiščenje z navadno ščetko je mehansko odstranjevanje mehkih oblog s površine zoba. Ionska zobna ščetka Ion5 pa poleg klasičnega mehanskega čiščenja izvajala odstranjevanje mehkih oblog tudi s pomočjo titanove palice in ionov.

 

Ionska zobna ščetka Ion5 je negativno nabita, zobje pa pozitivno, zato vsi pozitivno nabiti delci v slini potujejo od zoba proti ščetki in obratno.

Pozitivne bakterije potujejo na zobno ščetko Ion5, ki ima na sebi negativne ione in z umivanjem samo z vodo in slino iz vaših zob uniči pozitivne bakterije in odstrani karies, zobne obloge, zobni kamen.

Je boljši učinek ščetkanja vaših zob, ne potrebujete zobne paste, samo vodo ali slino. Ionska zobna ščetka Ion5 je antibakterijska zato se na njej ne nabirajo bakterije.