Ekološka pranje_ekotehnologija

Pranje perila vse bolj sledi smernicam zniževanja porabe vode, uporabo milejših pralnih praškov in pranju pri nizkih temperaturah.

Čeprav naše perilo diši zapeljivo sveže in je prijetno na otip, to še ne pomeni, da je čisto. Zadnja leta smo priče smernicam nižanja pralnih temperatur in uporabe milejših praškov. S tem sicer zavarujemo blago, okolje in občutljivo kožo, a tovrstni načini lahko ogrozijo naše zdravje, saj vseeno vsebujejo detergent kemikalije.

Obsežna mikrobiološka raziskava je razkrila, da se lahko v našem perilu zaredijo bakterije, ki jih pranje pri nizkih temperaturah ne uniči. Še več, pralni stroj se lahko spremeni v gojišče bakterij. To je seveda vse res.

Vendar če perete perilo z napravo ECO PRANJE katera se namesti ob pralni stroj, lahko s to napravo perete brez pralnih detergentov, saj naprava vsebuje ozon, ki ni škodljiv za zdravje.

Torej perilo perete na 30 stopinj Celzija in perilo bo oprano, dezinfecirano in sterilizirano.

Kaj s tem prihranimo se sedaj sprašujete? Veliko, pa poglejmo.

Prihranite pri elektriki, topli vodi, saj perete samo z mrzlo vodo, pri pralnih sredstvih (kot so prašek, mehčalec in sredstva za odstranitev madežev). Če uporabljate še sušilni stroj, bodo po pranju z napravo ECO PRANJE se oblačila tudi hitreje posušila.

Z napravo ECO PRANJE prihranite denar, tudi do 1.000 eurov na leto.

Uporaba naprave ECO PRANJE ima številne prednosti, saj odstrani 99,6% bakterij in mikrobov. Ne škoduje občutljivi koži in ne povzroča kožnih alergij.

Ob uporabi naprave ECO PRANJE ne nastaja odpadna plastična embalaža – prav tako se ne uporablja dodatnih kemikalij, ki bi se jih nato odvajale v okolje. Torej je naprava ekološka in varčana. Ne poškoduje oblačil, temveč jih še bolj ohranja. Z navadnim pranjem moramo perilo sortirati po barvi, po materialu, z napravo ECO PRANJE pa več to ni potrebno.

Deli: