Sonična zobna ščetka Rhythm

Naši zobje so dragocena dobrina. Danes že vsi vemo od otroštva naprej, da je pomembno imeti in vzdrževati dobro ustno higieno. Naučeni smo, da si zobe umivamo z zobno pasto, ker je to potrebno.

Obveščeni smo tudi, da so fluoridi in druge kemikalije v naših zobnih pastah zelo škodljive za nas in okolje. Zaradi tega smo iskali alternativo in smo jo našli na Japonskem ter jo pripeljali v Slovenijo. Za Slovenijo smo generalni uvoznik za ionske zobne ščetke ECO3 in RHYTHM  Japonskega podjetja.

Dobra uporaba iz starih časov

Po znani zgodovini so Egipčani 5.000 do 3.000 let pred Kristusom izumili ustno higieno z zobno pasto. Te prve različice so vključevale pepel, zelišča, plovca in vodo. Dobra uporaba (naravnih) pomeni ohraniti čista in zdrava usta skozi tisočletja, da bi vključili Grke, Rimljane in tudi islamsko zgodovino. Šele leta 1824 je ameriška lekarna John Peabody razvila prvi zobni prah, ki je vseboval milo in glicerin, rojena je bila uporaba kemikalij. Četrt stoletja kasneje je ameriški zobozdravnik Washington Wentworth Sheffield prinesel prvo zobno pasto, kot jo poznamo na trgu.

Od naravne navade do kemijskega poskusa

Uporaba kemičnih sestavin v zobni pasti je zato še vedno relativno mlada. Nas ne preseneča, da se je milo uporabljalo za čiščenje zob in ust. Čeprav zdaj vemo, da milo moti kislost telesa in da je potrebno ravnati previdno. Zavedati se moramo, da milo ni najbolj moteč element sedanje zobne paste.

Po drugi svetovni vojni se je v zobni pasti pojavil fluorid. Prepričani smo, da ima pozitiven učinek na zobe, vendar je ta učinek v zadnjih letih zelo vprašljiv. Prvič je fluorid strupena snov, ki se učinkovito uporablja v strupu podgan.

Številne študije po svetu kažejo, da je fluorid povezan z izgubo kostne mase, motnje živčnih in možganskih funkcij. Že leta 1977 je velika študija v Ameriki pokazala, da je bila stopnja smrtnosti zaradi raka višja in se je povečevala hitreje kot tam, kjer se ni uporabljal fluorid. Gre za dejstva, zato je zelo pomembno, da se odločite, da ne boste več sodelovali v teh poskusih in da boste začeli uporabljati bolj naravne možnosti za vaše zobe in za vaše zdravje.

Umivajte zobe z močjo kisika, vode in svetlobe

Japonsko podjetje Soladey je izumilo način, kako ohraniti zobe čiste in zdrave brez kakršnekoli zobne paste. Njihove ionske zobne ščetke uporabljajo moč kisikovih ionov, da nevtralizirajo zobne obloge in bakterije v ustih. Skrivnost je v palici iz titanovega dioksida v zobni ščetki, ki jo napolni povezan solarni panel in sprosti negativno nabite molekule kisika v slino. Ker so zobne obloge in škodljive bakterije v ustih pozitivno nabite, privabljajo ione in s tem se zobne obloge in bakterije odstranijo.

Ionska zobna ščetka

Čiste zobe povsod in vedno brez zobne paste

Ionska zobna ščetka ECO3  za čiščenje zob potrebuje le vodo ali slino in svetlobo, zato jo lahko uporabite kjerkoli. Je idealena tudi za popotnike, ljudi na prostem in ljubitelje okolja. ECO3  ionska zobna ščetka je idealna rešitev za tiste, ki želijo ohraniti svoja usta zdrava. Japonska tehnologija gre s časom naprej in je leta 2018 naredila nadgradnjo ionske zobne ščetke ECO3.

V ta namen je naredila sonično ionsko zobno ščetko RHYTHM, katero lahko kupite tudi pri nas, v naši spletni trgovini www.ekotehnologija.si.

Razlika je v držalu, saj je malo debelejše in vsebuje baterijo za nežnih 18.000 vibracij/minuto, da hitreje odstranite zobni kamen, bakterije, pozdravite krvavenje dlesni … Nastavki zamenljivih glav so enaki in tako pašejo na ionsko zobno ščetko ECO3 ali sonično ionsko zobno ščetko RHYTHM.

Pomembno pri teh ionskih zobnih ščetkah je, da imajo prednost pred ostalimi zobnimi ščetkami, katere poznamo na tržišču. Ščetine so mehke, niso rezane, kot pri vseh ostalih zobnih ščetkah, vendar so zaobljene, da ne poškodujete zobne sklenine in dlesni.

Vaši zobje naj bodo od danes naprej ščetkani na zdrav način in vaša usta umita brez zobne paste in kemikalij.

Deli: