prehrana

Kot vemo kisline najdemo v gaziranih pijačah, črni kavi ali vinu. Presenetljivo pa lahko kisline najdemo tudi v zdravi prehrani in pijači, kot so sadje, sadni sokovi, mineralne vode z limono in celo v solatnih prelivih.

Le 4 vrste hrane in pijače s kislinami na dan lahko oslabijo površino sklenine. Čez čas se oslabljena sklenina lažje obrablja.

» Kislinska erozija postaja vse pogostejša težava.«

Posledice kislinske erozije niso nenadne in dramatične. Zgodnjih znakov morda niti ne boste opazili.

»Sodobna, s kislinami bogata prehrana lahko bolj ogrozi vaše zobe, kot mislite.«

Če se težavi ne posvetimo, lahko kislinska erozija prevede do spremembe oblike zob, porumenelih zob ali do prozornosti robov zob. Znaki težav ščasoma ne postanejo bolj zaskrbljujoči, ampak lahko zaradi obrabe sklenine zobje postanejo občutljivi, izpostavi pa se tudi spodnji sloj zobovine.

Če je vaša prehrana zdrava, je ni treba spreminjati. Obstajajo drugi načini, s katerimi lahko poskrbite, da boste pomagali zaščititi vašo dragoceno sklenino.

Nikoli pa ni prezgodaj za zaščito sklenine pred posledicami delovanja vsakodnevnih kislin, saj ko sklenina izgine, izgine za vedno. Vsakodnevna zaščita pomeni vse.

Obstajajo enostavni koraki, s katerimi lahko pričnete že danes:

  1. Število vsakodnevnih kislinskih obremenitev skušajte zmanjšati na 4 ali manj.
  2. Izogibajte se zadrževanju kisle hrane oz. pijače v ustih ali srkanju pijač v daljših časovnih obdobjih.
  3. Zobe ščetkajte nežno, vendar temeljito, pri tem pa uporabite ionsko zobno ščetko Soladey RHYTHM2, ki ima antibakterijske ščetine in ščiti zobe 12 ur po ščetkanju.

Ukrepajte zgodaj in pomagajte zaščititi vaše zobe pred vsakodnevnimi kislinskimi obremenitvami.

Deli:

TOP