Sonična zobna ščetka sodi v podskupino električnih zobnih ščetk, ki proizvajajo vibracije ščetin v slišnem območju človeškega ušesa. Večina sodobnih akumulatorskih električnih zobnih ščetk, kot na primer Sonicare in Oral-B, sodi v to kategorijo in ima frekvenco delovanja v področju od 200 do 400 Hz, kar ustreza 12.000-24.000 pulzov oziroma 24.000-48.000 gibov na minuto. Ker sonične zobne ščetke temeljijo na drgnenju-pometanju pri čiščenju zob, je amplituda gibanja pogosto visoka; višja amplituda zagotavlja večjo pot in površino zamahov, kar lahko omogoča učinkovitejše čiščenje.

Sonična zobna ščetka zob ne čisti z rotacijskimi gibi glave, temveč s hitro vibracijo ščetin in zato je tudi bolj nežna do vaših dlesni. Pri odstranjevanju zobnih oblog in ostankov hrane zato ni treba izvajati nobenega pritiska, nasprotno, če zobno ščetko pritisnete, njena sposobnost čiščenja se zmanjšuje.

Sodobne električne zobne ščetke delimo glede na hitrost gibanja ščetin na električne, sonične in ultrazvočne zobne ščetke, tem pa se je v zadnjih letih pridružila še ionska zobna ščetka.

sonična zobna ščetka

Sonična zobna ščetka RHYTHEM – ekološki način umivanja zob

ECO Rhythm sonična ionska zobna ščetka je najnovejša v seriji izdelkov za oralno higieno. Zobne ščetke japonskega podjetja so se izkazale za zelo uspešne, saj ne samo združujejo funkcionalno odličnost, ampak tudi odlično izgledajo. Z 18.000 vibracijami na minuto lahko zobna ščetka očisti in odstrani spremembo oblog do 42.7% že po prvem umivanju.

Ko boste začeli uporabljati ECO Rhythm sonično ionsko zobno ščetko, se ne boste vrnili na klasično zobno ščetko.

uporabo sonične ionske zobne ščetke je zagotovljeno popolno, zdravo in poživljajoče ščetkanje zob.

Ionska zobna ščetka ECO3 zlahka odstrani zobni kamen in temeljito očisti zobe

Med potrošniki in zobozdravniki je zelo priljubljena tudi ionska zobna ščetka ECO3, saj ta zlahka odstrani zobne obloge in temeljito očisti zobe s preprosto ionsko reakcijo. Ko svetlobo absorbira vgrajena solarna plošča in začnete ščetkati zobe, se elektroni skozi vodo prenašajo po zobeh prek polprevodnika titanovega oksida. Te reakcije ne občutite, vendar pa zobna obloga postane nestabilna in jo je mogoče enostavno odstraniti.

Zobna ščetka ECO3 ne zahteva zobne paste, da bi očistili zobe in ne more poškodovati zobne sklenine, ker so njene ščetine na zobni ščetki zaobljene in ne rezane, kot jih imajo ostale zobne ščetke. Ščetine na zobni ščetki so mehke (bela) in na sredini srednje mehke (modra), s katerimi lažje očistimo tudi hrbtne strani zob in vibracije na ščetinah imajo optimalen zvok na zobeh.

Kaj je sonična zobna ščetka oziroma kaj jo sestavlja? Zobna ščetka ECO3 je setavljena iz dveh delov: telesa, ki vsebuje majhno solarno ploščo in titanovo kovinsko palico, ter zamenljivo glavo, ki drži ščetine. Naravna ali umetna svetloba, ki zadene majhno sončno ploščo, se pretvori v negativne ione, ki potujejo vzdolž palice in v usta, kjer jih uporabnikova slina razkrije kislinam, ki povzročajo bakterije. Negativni ioni potegnejo pozitivne vodikove ione iz zobnih oblog, kateri tako oslabijo svojo molekularno strukturo in obloge raztapljajo.

sonična zobna ščetka uporaba

ECO3 ali RHYTEM sonična zobna ščetka – uporaba obeh zagotavlja učinkovito umivanje zob

Obe ionska zobna ščetka ECO3 in ionska sonična zobna ščetka RHYTHM zagotavljata popolno, zdravo in poživljajoče ščetkanje, izkušnje z uporabo ionizirajoče tehnologije. Ionska in ionsko sonična zobna ščetka ne zahtevata agresivnega krtačenja pri čiščenju zob. Lahko ščetkanje zob in dlesni je vse, kar je potrebno za odpravo vseh oblog.

Torej, če želite, da dosežete vse prednosti ekološke zobne ščetke, je ionsko čiščenje v ustih, le tri minute vašega časa, dvakrat na dan kjerkoli in kadarkoli želite in zobje bodo čisti in lepi.
Razlika med ionsko zobno ščetko ECO3 in RHYTHM je samo v obliki, velikosti in ECO Rhythm ima dodano baterijo, saj ima funcijo vibriranja. Držalo zobne ščetke je manjše pri ECO3, zaradi česar je ECO3 primernejša sonična zobna ščetka za otroke.

ECO3 – sonična zobna ščetka za otroke

Ionska zobna ščetka ECO3 je zaradi svoje oblike in velikosti primernejša za otroke že od 1 (prvega) zobka dalje, lahko pa jo uporabljajo tudi odrasli. Z ionsko zobno ščetko ECO3, brez zobne paste, samo z vodo, lahko čistimo zobe tudi našim hišnim ljubljenčkom, kot so psi in muce, saj tako preprečimo, da bi se tudi njim nabirale obloge in jih ne bi rabili več voziti k veterinarju na čiščenje zobnega kamna.

Če vas podrobneje zanima, kaj pomeni sonična zobna ščetka in katera bi bila najbolj primerna za vas, vas vabimo, da stopite v stik z nami preko telefona ali elektronske pošte. Vabljeni tudi k ogledu spletne strani www.ekotehnologija.si.

TOP