Ščetkanje zob je vsakodnevna rutina, ki se je naučimo že v otroštvu. Pravilno ščetkanje zob je bistvenega pomena za ustno higieno in zdravje ustne votline. Tehnik čiščenja zob je več, v glavnem pa moramo med ščetkanjem zob ostanke hrane in umazanijo razpršiti stran od dlesni in zob. Začnemo z nežnimi krožnimi gibi, po novejši metodi s ščetkanjem od zgoraj navzdol po sprednji strani zob, nadaljujemo s potezami naprej-nazaj po griznih ploskvah zob ter končamo s potegi od spodaj navzgor na zadnji strani zob. Ščetko zmeraj držimo pod kotom 45 stopinj. Čiščenju zob sledi še nitkanje, s katerim odstranim ostanke hrane, ki so se zagozdili med zobmi. Ne glede na to, katero metodo bomo izbrali, pa sta najpomembnejši sistematičnost in rednost. Najbolje, da vzamemo čiščenje zob kot prijeten ritual, ki nas zjutraj zbudi in zvečer osveži, naredi naše zobe gladke in brez oblog ter nam podari svež dah. Za zobno higieno sta bistvenega pomena tudi redno čiščenje zobnih oblog in čiščenje zobnega kamna. Sodobna ultrazvočna zobna ščetka je eden izmed pripomočkov, ki odlično očisti vse zobne površine.

Ščetkanje zob s sodobno tehnologijo je učinkovitejše

Higiena zob je bistvenega pomena za ustno zdravje in higieno, na voljo pa imamo nekaj sodobnih zobnih ščetk, ki nam ščetkanje olajšajo in morda celo popestrijo. V samem vrhu kvalitetnih zobnih ščetk je ultrazvočna zobna ščetka, ki nežno, naravno in učinkovito z ultrazvočnim delovanjem očisti zobe ostankov hrane, zobnih oblog, kariesa in zobnega kamna. Prepričani smo, da bo ultrazvočna zobna ščetka navdušila tudi vas!

Ultrazvočna zobna ščetka

Ultrazvočna zobna ščetka spada med električne zobne ščetke. Z oddajanjem ultrazvoka (zvočnega valovanja, ki ima frekvenco višjo od človekovega slišnega področja, pripomore k naravnemu in neškodljivemu odstranjevanju in preprečevanju zobnih oblog. Za ščetkanje zob je izredno primerna, saj deluje pri frekvenci 1,6 MHz, kar pomeni 192 000 000 gibov na minuto. Ultrazvok razbije verige bakterij, podobno učinkovito kot ionizirana zobna ščetka z ionizacijo oziroma s pozitivno nabitimi ioni loči umazanijo od zob. Prvi učinkovitost povečamo z rabo zobne paste, medtem kot slednja za učinkovito delovanje zobne paste ne potrebuje. Prvo ultrazvočno zobno ščetko je leta 1992 patentiral Robert T. Bock, FDA pa je istega leta dala soglasje za njeno vsakodnevno domačo uporabo.

Ščetkanje zob z ultrazvočno zobno ščetko je natančno, z glavo ščetke lahko dosežemo tudi težje dostopna mesta v ustih. Še posebej priporočljiva je za čiščenje protetičnih nadomestkov, implantatov, prevlek in endodontsko zdravljenih zob, zelo učinkovita je pri čiščenju zobnih oblog, in pri čiščenju zobnega kamna ter kariesa. Ultrazvočna tehnologija učinkovitost ščetkanja zob še okrepi, zaradi česar lahko ščetko uvrstimo med najučinkovitejšo v zobni higieni.

 

Ultrazvočna zobna ščetka

TOP