ZAKAJ REČI ZOBNI PASTI STOP IN SI ZOBE UMIVATI BREZ ZOBNE PASTE!

Fluor (natrijev fluorid), ki ga v majhnih količinah najdemo v zobnih pastah se uporablja tudi kot strup za podgane. Če je fluora v telesu preveč se povečajo možnosti za zlome kosti, osteoporozo, poškodb živčevja, bolečine v sklepih in glavobole, povezujejo ga tudi s splavi, genetskimi okvarami, nekatrimi vrstami raka, pešanjem spomina, intelektualno počasnostjo in zmanjšanjem IQ-ja.

Res pa je, da fluoridi ovirajo encime, ugodne za razvoj bakterij in da se fluoridni ioni vežejo s kalcijevimi ter krepijo zobno sklenino. Poleg tega stomatologi opozarjajo, da je količina fluora v zobnih pastah zanemarljiva. Če je strupena doza fluora za 70 kg težkega človeka 350 g, pa si pri enkratnem umivanju zob te operemo s približno 7 mg fluora. Količina fluora je res tako majhna, toda da nas pri enkratnem umivanju zob zobna pasta ne bo ubila, smo že vedeli sami. Vprašanje pa je, kako fluor na naše telo vpliva dolgoročno, pri večkratni vsakodnevni uporabi. 

Še posebej bodite previdni pri otrocih, ki zaradi različnih okusov past pogosto pogoltnejo. Bodite pozorni , če na njihovih zobeh opazite nekoliko temnejše lise, saj zaradi fluora sklenina lahko nepravilno kalcificira, čemur se strokovno reče fluoroza. Takrat takoj prenehajte umivati zobe z zobno pasto!

REŠITEV, da bodo zobje spet lepi in zdravi je ekološka zobna ščetka ECO ZOBNA ŠČETKA Ion5, saj ne potrebujete zobne paste, je mehka, odstrani vse zobne obloge, primerna za vse, tudi za otroke.