V jesenskih in zimski mesecih, ko je zrak suh in mrzel, moramo tudi poskrbeti za redno nego našega telesa. Pri tej so odločilnega pomena tudi naravna mila, ki jih je zelo veliko na tržišču. Med njimi se pojavljajo tudi naravna mila, ki ne vsebujejo 100% naravnih sestavin ali so testirana na živalih. To nas opozarja, da moramo kot potrošnik biti ob nakupni odločitvi tudi zelo previdni.

Ročno narejenna naravna mila nastanejo s kemično reakcijo med različnimi olji. Poznamo olivno olje, palmovo olje, kokosovo olje in itd. Tej reakciji rečemo saponifikacija ali umiljenje. Ko kemična reakcija poteče do konca, v zmesi ne ostane nobene sledi po lugu. Stranski produkt saponifikacije je glicerin, ki je prisoten v vseh oljih in maščobah. Pri sobni temperaturi je glicerin precej prozorna, viskozna tekočina, ki nase veže vodo iz zraka. V kozmetičnih sredstvih pa na koži ohranja mehkobo in jo ščiti. Glicerinska mila so še posebno primerna za otroke in ljudi z občutljivo kožo, vendar ga pri industrijsko izdelanem milu izločijo, saj je to izredno dragocena snov, ki jo dodajajo drugim kozmetičnim izdelkom.

Zdravilne učinke ročno izdelanega naravnega mila bodo najbolj cenili ljudje s kroničnimi kožnimi boleznimi, kot so luskavica, različni ekcemi in tisti, ki imajo občutljivo kožo, nagnjeno k alergijam. V primerjavi z industrijskimi mili so rastlinska, ročno izdelana naravna mila izredno blaga. Večina trdih mil, ki jih kupimo v trgovinah ali drogerijah, sploh niso prava mila, ampak pralna sredstva. Za te pa je značilno, da kvarno delujejo na kožo, saj uničujejo naraven pH kože. Industrijskim trdim milom so dodani tudi derivati nafte, umetna barvila, konzervansi in parfumi, ki prikrijejo neprijeten vonj. Zato je po uporabi industrijskih mil naša koža vedno bolj suha in imamo občutek, da nam jo vleče skupaj.

Naravna mila pa niso prijazna le naši koži, temveč tudi okolju, saj naravne sestavine, ki se pri umivanju iztekajo v podtalnico, ne onesnažujejo okolja in vode, ki jo pijemo, tako kot ostali izdelki za kozmetiko. Poleg vsega naravna mila ne vsebujejo plastične embalaže, kot, recimo, tekoča mila, kupljena na policah v trgovinah ali drogerijah, ki pa so prav tako nevarna za naše okolje, pa tudi sama proizvodnja take embalaže ni nič kaj bolj okolju prijazna.

Kakovostna naravna mila so narejena iz kakovostnih olj, kot je oljčno, sončnično in itd. Naravna mila so tudi 2 do 3 krat več časa v uporabi kot en gel za tuširanje.

Tega se tudi zavedajo v proizvodnji slovenskega podjetja narvnih mil KataLonca s pet letno tradicijo na slovenskem tržišču. Pet let razvoja kvalitetnih naravnih mil pove, da so naravna mila zelo sprejeta med potrošniki. Naravna mila blagovne znamke KataLonca so izdelana po ultra hladnem postopku na osnovi hladno stiskanih olj, masel, naravnih zelišč ter naravnih eteričnih olj. Izdelki niso testirani na živalih in prav tako ne vsebujejo živalskih maščob.

Pri ročni izdelavi naravnega mila po hladnem postopku nastane 1/4 glicerola, ki je naravni vlažilec naše kože. Naravno milo je odlična nega za suho in občutljivo kožo, kjer se pogosto pojavljajo alergije, blagodejno pa delujejo tudi na kožo, kjer se pojavlja luskavica. Naravna mila KataLonca  NE vsebujejo nobenih penilcev, umetnih arom ali sintetičnih snovi in umazanijo odstranijo neagresivno in so prijazna do kože. Izbirate lahko med sivkinim milom, medenim milom, solnim milom, ognjičevim milom in milom s sivko in kamilico.

Tudi mi že nekaj mesecev uporabljamo naravna mila KataLonca od slovenskega proizvajalca in moramo povedati, da so res odlična in koži prijazna mila.

Za več informacij o njih si lahko preberete v spletni trgovini ali nas kontaktirajte 08 205 2050 in vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vaša zastavljena vprašanja in vam svetovali ob nakupu.